Evenimente

Evenimnente
Delegatie a oamenilor de afaceri romani in Republica Kazahstan in perioada 20.05.2013-26.05.2013

Principalele evenimente la care au participat mebrii delegatiei au fost urmatoarele:

 • Participare la Forumul Economic Astana si Conferinta Globala Anticriza

 • Organizat la initiativa Presedintelui Nursultan Nazarbaeev si aflat la cea de a sasea editie, Forumul Economic Astana s-a desfasurat la Palatul de Independenta si a reunit peste 12000 de participanti din peste 132 de tari. Printre delegatii de la acest eveniment s-au aflat 35 de fosti si actuali ministri, 10 laureati ai premiului Nobel si peste 40 de conducatori ai unor organizatii internationale, corporatii. in timpul celor doua manifestari desfasurate in paralel au avut loc 73 de evenimente. Rezultatele intalnirilor au fost sintetizate prin semnarea Declaratiei Conferintei Mondiale Anticriza Astana in care s-au stabilit principalele linii de urmat in Planul Mondial Anticriza, aceasta urmand a va fi inaintata catre G 20, G+8, FMI, Banca Mondiala si Natiunile Unite.
  La Forumul Economic Astana membrii delegatiei au participat cu predilectie la sesiunile ce au avut ca obiect cadrul investitional in Kazahstan, proiectele de infrastructura si dezvoltare, cadrul general de afaceri.
  S-au purtat discutii cu dl. Kairat SARZBAY, Viceministrul Afacerilor Externe din Kazahstan, cu dl. Kairat KARMANOV, Vicepresedinte al Consiliului Kaznex Invest, dl. Yerlan ZEINESHEV, Vicepresedinte Zona Economica Speciala Pavlodar si cu dl. Amantay Zhussupov, Director al Serviciului de Investitii JSC "Soltustik".


 • Vizitarea Expozitei de Proiecte din Kazahstan

 • Cu ocazia acestei expozitii am identificat proiectele dezvoltate pentru fiecare regiune cu bugetul alocat, domeniul de activitate, perioada de realizare. Un accent deosebit a fost pus pe proiectele care se intentioneaza a se dezvolta in Zonele Economice Speciale. Au fost purtate discutii cu reprezentantii managementului acestor zone si s-au stabilit persoane de contact.

 • Vizita la Departamentul de Investitii al Primariei din Astana?

 • S-au prezentat prioritatile de dezvoltare ale Astanei pe termen scurt si mediu privind gestioarea resurselor de apa, canalizare, constructii. Un accent deosebit s-a pus pe prezentarea directiilor de dezvoltare in vederea Expozitei Mondiale 2017 si posibilitatile de parteneriat cu companiile romanesti. De asemenea, a fost prezentat sistemul achiziitilor publice pentru bunuri si servicii al Primariei Astana.


 • intalnire cu Consulul Romaniei, dl. Catalin Gabriel Mirea

 • Desfasurata la Ambasada Romaniei la Astana, aceasta a vizat identificarea prezentei romanilor din Kazahstan, a formalitatilor necesare pentru schimbul de studenti intre cele doua tari, a metodelor de facilitare a vizitelor oamenilor de afaceri din cele doua tari.


 • Deplasare la Karaganda in data de 25.05.2013

 • Cu aceasta ocazie s-au stabilit contacte cu dl. Nicolae Pluskis, Presedintele Asociatiei Culturale "Dacia" si liderul comunitatii romanesti din Kazahstan. S-a convenit desfasurarea de actiuni culturale comune, schimb de studenti si specialisti, organizarea de evenimente in Romania


 • intalnire cu dl Anuar AKHMMETZHANOV, viceguvernator al Regiunii Karaganda

 • S-au identificat zonele de interes comun pentru investitii in Karaganda, domeniile industriale prioritare ale zonei si implicarea comunitatii romanesti.


 • intalnire cu dl. Alen Iskakov, Presedintele Zonei Economice Speciale Sary Arka

 • Activitatile desfasurate in Zona Economica Speciala Sary Arka, dezvoltata pentru metalurgie si prelucrarea metalelor au fost reprezentate de vizitarea integrala a amplasamentului, prezentarea stimulentele oferite dezvoltatorilor, proiectele aflate in curs de realizare si identificarea posibilitatilor concrete de investitii.


Delegatie la Astana (29-31 octombrie 2013) cu prilejul Comisiei Mixte Interguvernamentale
Romano-Kazahstaneze de Colaborare Economica si Tehnico-stiintifica
si al Forumului Economic Romania-Kazahstan


 • in perioada 29-31 octombrie 2013 s-au desfasurat la Astana, lucrarile celei de a X-a sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale Romano-Kazahstaneze de Colaborare Economica si Tehnico-stiintifica. In paralel cu desfasurarea lucrarilor Comisiei mixte, a fost organizat si un Forum Economic al oamenilor de afaceri romani si kazahstanezi, la care au participat 25 de companii romanesti si 35 de companii kazahstaneze.

 • Forumul Economic a fost organizat in colaborare cu Consulatul Onorific al Kazahstanului in Romania si a reprezentat cea mai importanta actiune de promovare economica organizata in ultima perioada intre Romania si Kazahstan.

 • Companiile romanesti si kazahstaneze au acoperit o sfera larga de activitati, respectiv: petrol, gaze, energie, echipamente, instalatii si servicii din industria grea, petrol si gaze, instalatii si utilaje pentru constructii, vagoane si material rulant, constructii civile si industriale, vinificatie.

 • Lucrarile sesiunii Comisiei mixte au fost conduse de catre domnul Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie, in calitate de Presedine al partii romane in Comisia mixta. Presedintele partii romane a fost insotit de domnul Mihai Adrian Albulescu, secretar de stat in Departamentul pentru Energie.

 • Oamenii de afaceri romani au participat, atat la lucrarile Comisiei Mixte de colaborare, cat si la lucrarile Forumului Economic si au reprezentat urmatoarele companii: ROKAZ, Life Group, Conpet, Anconi Construct, Griro, Murfatlar, Eco Conmar, Interactive Sistems &Business Consulting, Callatis Gaz Mangalia, Fortus Iasi, Borza &Asociates, Uztel, Vulcan, Transgaz Medias, Inspet Ploiesti, Romgaz Medias, Oil Terminal Constanta, Elecrica Serv, OMV Petrom Group, IPM Pertners, Tiab Ploiesti, UPETROM Ploiesti, Grampet Grup.
„Oportunitati de afaceri Romania – Kazahstan”, seminar organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei 16.05.2016


Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romania Kazahstan (CBCIROKAZ) a participat in data de 16 mai 2016 la Seminarul de afaceri Romania – Kazahstan, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), la care au fost prezenti si alti reprezentanti ai Camerelor de Comert si agenti economici. Obiectivul prioritar de pe agenda seminarului a fost identificarea de noi oportunitati de colaborare bilaterala in zonele economice de interes: agricultura, industrie, IT, transporturi, comert si turism, prin proiecte care pot beneficia de sprijinul fondurilor de investitii.

Dl. Yerlan Muratov, Managing Partner al KAZNEX INVEST al KAZNEX INVEST, Agentia Nationala pentru Export si Investitii din Kazahstan, a subliniat faptul ca institutia pe care o reprezinta este „primul birou la care trebuie sa se opreasca orice antreprenor interesat sa investeasca in afaceri in Kazahstan”. Dl. Borisbiy a facut o ampla prezentare a mediului investitional din tara sa si a insistat asupra beneficiilor care pot deriva din eventualele colaborarile dintre cele doua state.

La eveniment au mai participat si dl. Yerzhan Bertayev, consilier economic la Ambasada Republicii Kazahstan la Bucuresti.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image